Vogel- en natuurreizen

Iran : 16 dagen Exclusieve vogel- en natuurreis met vleugje cultuur april 2024. Deze reis wordt aangeboden aan geïnteresseerde vogelaars die geïnteresseerd zijn om met ons een prachtige vogelbestemming te ontdekken. Deze tweede voorjaarsreis zal ook voor ons gedeeltelijk een nieuwe ontdekking worden omdat we een deel van deze reis nog niet zelf hebben gedaan. We organiseren deze reis in nauwe samenwerking met een betrouwbare Iraanse partner, en zij leveren ook een ervaren Engelssprekende vogelgids. Nu extra scherp geprijsd! Op dit moment is het erg onzeker of deze reis door kan gaan gezien de ontwikkelingen in het land

Kazachstan: 15 of 21 dagen Exclusieve vogelreis met een vleugje cultuur mei 2024. Deze reis wordt aangeboden aan geïnteresseerde vogelaars die bereid zijn ons mee te helpen een prachtige vogelbestemming beter in kaart te krijgen: het mooie uitgestrekte Kazachstan. Onze eerste twee vogelreizen hiernaartoe waren een groot succes en beloven ook voor deze reis een mooi resultaat! We maken gebruik van een betrouwbare lokale partner en er gaat ook een goede vogelgids mee. Een totaallijst van ruim 250 vogelsoorten is ons streven, incl. veel leuke zoogdiersoorten en andere fauna natuurlijk. De basisreis is 15 dagen maar er is een schitterende verlenging van 6 dagen naar het Altaigebergte mogelijk!

Georgië: 13 dagen Vogel voorjaarsreis in april mei 2024  Een unieke kans op Kaukasische endemen in het hooggebergte en verrassende ontmoetingen in het zuiden terwijl de voorjaarstrek nog in volle gang is. Begeleiding door een Nederlandse vogelgids; zowel beginnende als ervaren vogelaars krijgen alle gelegenheid te genieten van de rijke avifauna van dit land.

Armenië: 13 dagen Vogel- en florareis met een vleugje cultuur in mei 2024 Tijdens deze afwisselende en geheel verzorgde reis onder deskundige leiding maken we kans op ruim 200 vogelsoorten en diverse zoogdieren zoals de Kaukasische steenbok, jakhals en bruine beer. Daarnaast maken we diverse culturele uitstapjes en maken kennis met de lokale gastvrije mensen van dit bijzondere land midden in de Kaukasus. Met optie op 1 of 2 dagen verlenging voor extra cultuurexcursies. Let op: Deze reis heeft gegarandeerd vertrek; nog enkele plekken beschikbaar!

Azerbeidzjan: 16 dagen Exclusieve Vogelreis met vleugje cultuur april mei 2024. Ga mee op onze expeditie naar dit veelbelovende land waarin we zowel de Hoge als de Lage Kaukasus uitkammen. Ook hebben we een binnenlandse vlucht naar de autonome provincie Nakhchivan om op zoek te gaan naar de echte vogelspecialiteiten midden in de voorjaarsstrektijd. Ga ook mee en maak kans op 230 vogelsoorten naast veel vlinders, fauna en flora. 

Kirgizië: 16 dagen Nieuwe unieke vogelbestemming in juni 2024. Voor veel vogelaars is Kirgizië een nog onbekende bestemming en daar willen wij graag verandering in brengen! Dit fantastische bergachtige land is uitermate geschikt voor een nieuwe vogelproefreis. We hebben een betrouwbare lokale partner gevonden die weer een unieke reis heeft samengesteld waarbij we zowel het bij vogelaars onbekende zuiden als het schitterende noorden zullen afreizen en erg veel verschillende en ruige biotopen zullen aandoen. Op basis van onze eerste geslaagde vogelreis in 2023 verwachten we ook dat deze reis een succes zal worden.

Armenië: 12 dagen Florareis met een vleugje cultuur juni t/m juli 2024. Een nieuwe reis in ons programma speciaal voor liefhebbers van bloemen en cultuur. Deze reis onder leiding van de beste botanische gids van het land en waarschijnlijk van de Kaukasus en levert een enorme oogst aan schitterende bloemen op. Daarnaast wordt er ook cultureel diverse hoogtepunten aangedaan en de culinaire liefhebbers worden ook niet vergeten.

Georgië en Armenië: 16 dagen Zomerrondreis in  juli 2024. Op deze reis maakt u kennis met veel ornithologische hoogtepunten van beide landen. Enkele stevige bergwandelingen staan op het programma en het bezoeken van een aantal ruige streken op zoek naar bijzondere broedvogels. Van beide landen zult u veel verschillende mooie natuur- en cultuurindrukken opdoen. 

Armenië: 16 dagen Zomertoer: Geheel verzorgde culinaire natuur- en cultuurreis juli 2024. Tijdens deze afwisselende en geheel verzorgde reis is er voldoende ruimte voor het bezichtigen van allerlei culturele en religieuze plaatsen en zal er tijdens de vele rustige wandelingen gekeken worden naar bloemen, vlinders en vogels onder deskundige begeleiding; oftewel, voor elk wat wils. De zeer goed verzorgde keuken van Armenie staat garant voor dagelijkse verrassingen op hoog niveau.

Georgië: 8 dagen vroege najaarstrek in sept 2024: roofvogels, Batumi en meer! Een prachtige roofvogel-trekreis met Batumi als uitvalsbasis! Deze reis vindt u nergens goedkoper en is van alle gemakken voorzien en biedt u zeer goede kans op vele duizenden roofvogels en andere trekvogels langs de Zwarte Zee. ook zeer geschikt voor beginnende vogelaars!

Georgië: 15 dagen Vogel Najaarsreis in sept-okt 2024 Deze reis staat grotendeels in het teken van de fenomenale roofvogeltrek die zich in Georgië voordoet.  Maar ook doen we andere prachtige natuurgebieden aan. Via enkele mooie vogelplekken in het zuiden van het land verplaatsen we ons naar het “hoofdverblijf” in de omgeving van Batumi, waar duizenden roofvogels passeren, vaak goed zichtbaar! Ook bezoeken we een de magnifieke Hoge Kaukasus in de provincie Svaneti voor het zoeken naar de echte endemen en het ondergaan van de unieke bergcultuur. 

Azerbeidzjan: 12 dagen Late herfst vogel- en cultuurreis dec. 2024! Op zoek naar een originele locatie voor de maand december? Wat te denken van onze nieuwe reis naar Azerbeidzjan die kans biedt op erg bijzondere vogels en prachtige plekken en bijzondere culturele uitstapjes?! Opnieuw een scherp geprijsde expeditie voor zowel beginnende als ervaren vogelaars en fotografen en cultuurliefhebbers.