Vogel- en natuurreizen

Hier vindt u reizen voor liefhebbers van natuur en voor vogelaars in het bijzonder. Zowel de beginnende als de ervaren natuurliefhebber en vogelaar zullen op deze reizen kunnen genieten van de natuur- en vogelrijkdommen die deze landen te bieden hebben. Op alle reizen gaan ervaren natuurgidsen mee en is er ook ruimte voor eigen inbreng. De reizen zijn zo opgezet dat er voldoende aandacht aan de wensen in de groep gegeven kan worden. Van sommige reizen is de vertrekdatum nog niet bekend, maar indien u in deze reis interesse heeft stuur ons dan een email met uw wensen. Ook kunnen vogelreizen op maat worden samengesteld, bijvoorbeeld voor een eigen vriendengroep of vogel- of natuurwerkgroep. Wij hebben intussen veel ervaring met het samenstellen van speciale reizen voor kleine groepen.

12 dagen. Late herfst vogel- en cultuurreis Azerbeidzjan dec. 2021! Op zoek naar een originele locatie voor de maand december? Wat te denken van onze nieuwe reis naar Azerbeidzjan die kans biedt op erg bijzondere vogels en prachtige plekken en bijzondere culturele uitstapjes?! Opnieuw een scherp geprijsde expeditie voor zowel beginnende als ervaren vogelaars en fotografen en cultuurliefhebbers. 

10 dagen. Unieke Wintervogelreis in Georgië dec. 2021- jan. 2022. Een bijzondere oud en nieuw in de Kaukasus! Zin om Oud en Nieuw eens op een heel andere plek te ondergaan en daaromheen veel bijzondere vogels en cultuur te zien en beleven? Op onze speciale winterreis bezoeken we enkele van de mooiste plekken van Georgië op zoek naar een aantal van de unieke soorten die het land te bieden heeft in aantallen die de verbeelding overtreffen. En Oud en Nieuw vieren op z’n Georgisch is natuurlijk een onvergetelijke ervaring op zich!

16 dagen. Exclusieve Vogel- en natuurreis Iran met ‘n vleugje cultuur december 2021 / januari 2022. In Iran verblijven in de winter erg veel van de Europese watervogels en daarnaast komen er veel interessante standvogels voor waaronder diverse die nergens anders voorkomen binnen de WP. Tel daarbij op het aangename klimaat, de fascinerende landschappen en de prima complete verzorging en u begrijpt dat er voldoende ingrediënten zijn voor een prachtige reis in dit voor velen nog onbekende land. Dit wordt een nieuwe proefreis omdat we een aantal nieuwe gebieden gaan bezoeken; een ideale kans om met ons mooie vogel- en faunaverrassingen te vinden. Een prachtige bestemming om Oud-en-Nieuw te vieren!Let op: Met gewijzigd programma en sterk verlaagde prijs!

16 dagen. Exclusieve vogel- en natuurreis Iran met vleugje cultuur april 2022. Deze reis wordt aangeboden aan geïnteresseerde vogelaars die geïnteresseerd zijn om met ons een prachtige vogelbestemming te ontdekken. Deze tweede voorjaarsreis zal ook voor ons gedeeltelijk een nieuwe ontdekking worden omdat we een deel van deze reis nog niet zelf hebben gedaan. We organiseren deze reis in nauwe samenwerking met een betrouwbare Iraanse partner, en zij leveren ook een ervaren Engelssprekende vogelgids. Nu extra scherp geprijsd! 

13 dagen Vogel voorjaarsreis in Georgië april mei 2022  Een unieke kans op Kaukasische endemen in het hooggebergte en verrassende ontmoetingen in het zuiden terwijl de voorjaarstrek nog in volle gang is. Begeleiding door een Nederlandse vogelgids; zowel beginnende als ervaren vogelaars krijgen alle gelegenheid te genieten van de rijke avifauna van dit land. Let op: deze reis is volgeboekt!

12 dagen Armenië florareis met een vleugje cultuur Een nieuwe reis in ons programma speciaal voor liefhebbers van bloemen en cultuur. Deze reis onder leiding van de beste botanische gids van het land en waarschijnlijk van de Kaukasus en levert een enorme oogst aan schitterende bloemen op. Daarnaast wordt er ook cultureel diverse hoogtepunten aangedaan en de culinaire liefhebbers worden ook niet vergeten.

14 dagen Vogelreis in Armenië met een vleugje cultuur in mei 2022 Tijdens deze afwisselende en geheel verzorgde reis onder deskundige leiding maken we kans op ruim 200 vogelsoorten en diverse zoogdieren zoals de Kaukasische steenbok, jakhals en bruine beer. Daarnaast maken we diverse culturele uitstapjes en maken kennis met de lokale gastvrije mensen van dit bijzondere land midden in de Kaukasus. 

16 dagen. Exclusieve Vogelreis met vleugje cultuur Azerbeidzjan april mei 2022. Ga mee op onze expeditie naar dit veelbelovende land waarin we zowel de Hoge als de Lage Kaukasus uitkammen. Ook hebben we een binnenlandse vlucht naar de autonome provincie Nakhchivan om op zoek te gaan naar de echte vogelspecialiteiten midden in de voorjaarsstrektijd. Ga ook mee en maak kans op 230 vogelsoorten naast veel vlinders, fauna en flora. 

17 dagen. Exclusieve vogelproefreis met een vleugje cultuur Kazachstan mei-juni 2022. Deze reis wordt aangeboden aan geïnteresseerde vogelaars die bereid zijn ons mee te helpen een prachtige vogelbestemming goed in kaart te krijgen: het mooie Kazachstan. Ook voor ons zal dit een nieuwe expeditie worden waar we nog niet zelf hebben kunnen reizen. Daarom kunnen we voor deze reis geen garanties afleggen over het precieze verloop ervan, maar de verwachtingen voor de hele reis zijn wel hoog gespannen; op basis van een stuk gedegen voorstudie en met de inzet van een goede lokale vogelgids moet deze complete vogel- en cultuurreis al veel bijzondere waarnemingen kunnen opleveren! Een totaallijst van ruim 230 vogelsoorten is ons streven, incl. leuke zoogdiersoorten en andere fauna natuurlijk. Wij vragen wel nadrukkelijk om een flexibele houding en de bereidheid om mee te evalueren tijdens en na afloop ervan. Let op: Vertrek gegarandeerd! Nog 2 plekken beschikbaar.

9 dagen Vogel- en florareis Georgië juni 2022: een schitterend voorjaar binnen handbereik Een korte maar rijke vogel-, flora- en faunareis met nadruk op de vogelspecialiteiten waarbij we de mooiste berggebieden en laagvlaktes gaan bezoeken. Zowel voor vogelaars, fotografen als bloemenliefhebbers een must!

16 dagen Zomerrondreis in Georgië en Armenië juli 2022. Op deze reis maakt u kennis met veel ornithologische hoogtepunten van beide landen. Enkele stevige bergwandelingen staan op het programma en het bezoeken van een aantal ruige streken op zoek naar bijzondere broedvogels. Van beide landen zult u veel verschillende mooie natuur- en cultuurindrukken opdoen. 

16 dagen Zomertoer Armenië juli 2022: Geheel verzorgde culinaire natuur- en cultuurreis. Tijdens deze afwisselende en geheel verzorgde reis is er voldoende ruimte voor het bezichtigen van allerlei culturele en religieuze plaatsen en zal er tijdens de wandelingen gekeken worden naar bloemen, vlinders en vogels onder deskundige begeleiding; oftewel, voor elk wat wils. 

8 dagen Vroege najaarstrek in Georgië sept 2022: roofvogels, Batumi en meer! Een prachtige roofvogel-trekreis met Batumi als uitvalsbasis! Deze reis vindt u nergens goedkoper en is van alle gemakken voorzien en biedt u zeer goede kans op vele duizenden roofvogels en andere trekvogels langs de Zwarte Zee. ook zeer geschikt voor beginnende vogelaars!

12 of 15 dagen Vogel Najaarsreis in Georgië sept-okt 2022 Deze reis staat grotendeels in het teken van de fenomenale roofvogeltrek die zich in Georgië voordoet.  Maar ook doen we andere prachtige natuurgebieden aan. Via enkele mooie vogelplekken in het zuiden van het land verplaatsen we ons naar het “hoofdverblijf” in de omgeving van Batumi, waar duizenden roofvogels passeren, vaak goed zichtbaar! Ook bezoeken we een de magnifieke Hoge Kaukasus in de provincie Svaneti voor het zoeken naar de echte endemen en het ondergaan van de unieke bergcultuur (dit deel alleen bij de 15 daagse).