Vogel- en natuurreizen

Hier vindt u reizen voor liefhebbers van natuur en voor vogelaars in het bijzonder. Zowel de beginnende als de ervaren natuurliefhebber en vogelaar zullen op deze reizen kunnen genieten van de natuur- en vogelrijkdommen die deze landen te bieden hebben. Op alle reizen gaan ervaren natuurgidsen mee en is er ook ruimte voor eigen inbreng. De reizen zijn zo opgezet dat er voldoende aandacht aan de wensen in de groep gegeven kan worden. Van sommige reizen is de vertrekdatum nog niet bekend, maar indien u in deze reis interesse heeft stuur ons dan een email met uw wensen. Ook kunnen vogelreizen op maat worden samengesteld, bijvoorbeeld voor een eigen vriendengroep of vogel- of natuurwerkgroep. Wij hebben intussen veel ervaring met het samenstellen van speciale reizen voor kleine groepen.

8 dagen Vroege najaarstrek in Georgië sept 2019: roofvogels, Batumi en meer! Een prachtige roofvogel-trekreis met Batumi als uitvalsbasis! Deze reis vindt u nergens goedkoper en is van alle gemakken voorzien en biedt u zeer goede kans op vele duizenden roofvogels en andere trekvogels langs de Zwarte Zee. ook zeer geschikt voor beginnende vogelaars!

15 dagen Vogel Najaarsreis in Georgië sept-okt 2019 Deze reis staat grotendeels in het teken van de fenomenale roofvogeltrek die zich in Georgië voordoet.  Maar ook doen we andere prachtige natuurgebieden aan. Via enkele mooie vogelplekken in het zuiden van het land verplaatsen we ons naar het “hoofdverblijf” in de omgeving van Batumi, waar duizenden roofvogels passeren, vaak goed zichtbaar! We besluiten deze complete reis met een bezoek aan Svaneti voor het zoeken naar de echte endemen. Let op: Vertrek gegarandeerd en gewijzigde vertrek- en retourdatum!

10 dagen. Unieke Wintervogelreis in Georgië dec. 2019- jan. 2020: Een bijzondere oud en nieuw in de Kaukasus! Zin om Oud-en Nieuw eens op een heel andere plek te ondergaan en daaromheen veel bijzondere vogels en cultuur te zien en beleven? Op onze speciale winterreis bezoeken we enkele van de mooiste plekken van Georgië op zoek naar een aantal van de unieke soorten die het land te bieden heeft in aantallen die de verbeelding overtreffen. En Oud en Nieuw vieren op z’n Georgisch is natuurlijk een onvergetelijke ervaring op zich!

12 dagen. Late herfst vogel- en cultuurreis Azerbeidzjan dec. 2019! Op zoek naar een originele locatie voor de maand december? Wat te denken van onze nieuwe reis naar Azerbeidzjan die kans biedt op erg bijzondere vogels en prachtige plekken en bijzondere culturele uitstapjes?! Opnieuw een scherp geprijsde expeditie voor zowel beginnende als ervaren vogelaars en fotografen en cultuurliefhebbers. 

16 dagen. Exclusieve Vogel- en natuurreis zuid-Iran met ‘n vleugje cultuur december 2019 / januari 2020. In het zuiden van Iran verblijven in de winter erg veel van de Europese watervogels en daarnaast komen er veel interessante standvogels voor waaronder diverse die nergens anders voorkomen binnen de WP. Tel daarbij op het aangename klimaat, de fascinerende landschappen en de prima complete verzorging en u begrijpt dat er voldoende ingrediënten zijn voor een prachtige reis in dit voor velen nog onbekende land. In deze reis zijn inbegrepen een binnenlandse vlucht en 3 boottochten. Een prachtige bestemming om Oud-en-Nieuw te vieren! Gezien de huidige gespannen situatie rondom de Perzische Golf staat deze reis vooralsnog op onzeker. Vraag ons naar de mogelijkheden.Let op: Met gewijzigd programma en sterk verlaagde prijs!

16 dagen. Exclusieve vogel- en natuurreis Iran met vleugje cultuur april 2020. Deze reis wordt aangeboden aan geïnteresseerde vogelaars die geïnteresseerd zijn om met ons een prachtige vogelbestemming te ontdekken. Deze tweede voorjaarsreis zal ook voor ons gedeeltelijk een nieuwe ontdekking worden omdat we een deel van deze reis nog niet zelf hebben gedaan. We organiseren deze reis in nauwe samenwerking met een betrouwbare Iraanse partner, en zij leveren ook een ervaren Engelssprekende vogelgids. Nu extra scherp geprijsd! 

13 dagen Vogel voorjaarsreis in Georgië april mei 2020  Een unieke kans op Kaukasische endemen in het hooggebergte en verrassende ontmoetingen in het zuiden terwijl de voorjaarstrek nog in volle gang is. Begeleiding door een Nederlandse vogelgids; zowel beginnende als ervaren vogelaars krijgen alle gelegenheid te genieten van de rijke avifauna van dit land. 

16 dagen. Exclusieve Vogelreis  met vleugje cultuur Azerbeidzjan april mei 2020. Ga mee op onze expeditie naar dit veelbelovende land waarin we zowel de Hoge als de Lage Kaukasus uitkammen. Ook hebben we een binnenlandse vlucht naar de autonome provincie Nakhchivan om overal op zoek te gaan naar de echte vogelspecialiteiten midden in de voorjaarsstrektijd en maak kans op 230 soorten.

14 dagen Vogel- en bloemenreis in Armenië mei-juni 2020 Tijdens deze afwisselende en geheel verzorgde reis maken we kans op ruim 200 vogelsoorten en diverse zoogdieren zoals de steenbok, jakhals en bruine beer. Daarnaast zullen we heel veel bijzondere plantensoorten aantreffen (waaronder veel endemische) en diverse culturele uitstapjes maken. 

9 dagen Vogel- en florareis Georgië juni 2020: een schitterend voorjaar binnen handbereik Een korte maar rijke flora- en faunareis met nadruk op de vogelspecialiteiten waarbij de de mooiste berggebieden en laagvlaktes gaan bezoeken. Zowel voor vogelaars, fotografen als bloemenliefhebbers een must!

16 dagen Zomerrondreis in Georgië en Armenië juli 2020. Op deze reis maakt u kennis met veel ornithologische hoogtepunten van beide landen. Enkele stevige bergwandelingen staan op het programma en het bezoeken van een aantal ruige streken op zoek naar bijzondere broedvogels. Van beide landen zult u veel verschillende mooie natuur- en cultuurindrukken opdoen. 

16 dagen Zomertoer Armenië juli 2020: Geheel verzorgde culinaire natuur- en cultuurreis. Tijdens deze afwisselende en geheel verzorgde reis is er voldoende ruimte voor het bezichtigen van allerlei culturele en religieuze plaatsen en zal er tijdens de wandelingen gekeken worden naar bloemen, vlinders en vogels onder deskundige begeleiding; oftewel, voor elk wat wils.