Ladies Only Tour

Inleiding

Waarom een Iraanse ladies only tour? Wat is er zo bijzonder dat een reis voor alleen vrouwen zo de moeite waard is?

Omdat de Iraanse vrouwen een ontzettend boeiende geschiedenis achter zich hebben die het heel erg de moeite waard maakt om daar een speciale reis aan te wijden. De huidige generatie Iraanse vrouwen hebben een erg turbulente periode achter de rug die ze graag met jou willen delen zodat je dat met eigen oren en ogen kunt ervaren wat het is om vrouw te zijn in Iran. Tijdens deze tour zullen jullie vrouwen uit allerlei sociale groepen tegenkomen. Op de markten, in de winkels, in de schoonheidssalons, de clubs, de fabriek, huisvrouwen, hoogleraren, ongeletterde vrouwen, sportvrouwen, moderne en traditionele….

Naast deze bijzondere focus – waardoor er ook geen mannen mee kunnen! - zullen we gedurende deze reis ook een aantal van de meest belangrijke historische en culture hoogtepunten bezoeken.

Route: Tehran (2 nachten) - Shiraz (3 nachten) – Yazd (2 nachten) - Isfahan (3 nachten) – Abyaneh - Kashan - Tehran(4 nachten)

Reisbeschrijving

Dag 1: Vertrek naar Tehran
De vliegreis naar Teheran (of Tehran zoals het in Iran heet) zal met een overstap zijn en ofwel midden in de nacht ofwel vroeg in de ochtends aankomen.

Dag 2: Tehran citytour
Direct na aankomst worden jullie door de tourgids verwelkomt en naar het hotel gebracht. Later op de ochtends – ook afhankelijk van het tijdstip van aankomst – start de citytour rondleiding. Op het programma staan in ieder geval het Nationale Museum, het Golestan Paleis complex (op de UNESCO werelderfgoedlijst), het Mirror Hall and Anthropology museum, het Royal Jewelry museum (ook afh. Van openingstijden) of het Tapijtenmuseum.

Diner en overnachting in het hotel in Tehran.

Dag 3: Tehran naar Shiraz
Ook vandaag zijn we het grootste deel in Tehran. We brengen een Bezoek aan het park: “Paradise of Mothers” en aan het Sa’ad Abad paleis. ‘s Middags ontmoeten we een van de toonaangevende Iraanse modeontwerpers dan wel een getalenteerde juwelenmaakster.

Daarna nemen we een binnenlandse vlucht naar Shiraz waar we overnachten in een goed hotel.

Dag 4: Shiraz citytour
Vandaag besteden we de hele dag in deze schitterende oude stad. Onder meer brengen we een Bezoek aan de Nasir-olmolk moskee, het Vakil complex genaamd Arg-e Karimkhan (de citadel), de hamam, de bazar, het paleis van Naranjestan (Ghavamolmolk) en later op de dag gaan we naar de tuin van Eram (op de UNESCO werelderfgoedlijst) en de graven van de de beroemdste Iraanse dichters Hafez en Sa’adi. Diner en overnachting in het hotel in Shiraz.

Dag 5: Shiraz citytour
Na het ontbijt start de excursie naar Persepolis en Naqsh-e-Rostam (op de UNESCO werelderfgoedlijst). In de avond staat een kookles en gezamenlijke maaltijd met de lokale koks op het menu.

Overnachting in het hotel in Shiraz.

Dag 6: Naar Yazd (441 km)
Een lange reisdag om in Yazd uit te komen. En route bezoeken we de graftombe van de Perzische koning Cyrus de Grote in Pasargadae (op de UNESCO werelderfgoedlijst) en de Abarkouh cypres boom (dit is de oudste bekende cypresboom van ruim 4000 jaar oud

Overnachting in het hotel in Yazd.

Dag 7: Yazd citytour
Deze hele dag besteden we in deze erg oude en sfeervolle stad. Op het programma staan: Jame moskee, Fahadan wijk, Madrassa (school) en het graf van Emamzadeh Roknaddin (een theologische school), een traditionele textile werkplaats, een tapijtenwinkel, Zendan Iskandar (Alexander’s gevangenis), een traditionele pottenbakkerij, Mirchaghmagh Square, Ghanadi Haj Khalifeh – Iraans oudste confectiemaker, de tempel van Zoroastrian Fire en de tuin van Dowlat Abad.

Overnachting in het hotel in Yazd.

Dag 8: Naar Isfahan (323 km)
Opnieuw een reisdag, maar wel een met een paar interessante stops. En route stoppen we in Meybod en Naein om de beroemde moskee van Naein Jameh te bekijken en het Pirnia House en ook een tapijten-weverij workshop waar je de lokale tapijtenwevers kunt ontmoeten.

Overnachting in een geschikt hotel in Isfahan.

Dag 9: Isfahan citytour
We spenderen de hele dag in deze grote en oude stad en bezoeken het Hasht Behesht Pvilion, Chehel Sotoun (Forty-Column) Paleis, Naqsh-e-Jahan Rotonde (op de UNESCO werelderfgoedlijst), Imam moskee, Aliqapu Paleis, Sheikh Loftollah moskee en de Gheisariyeh Bazar.

Overnachting in Isfahan.

Dag 10: Isfahan citytour
Ook deze dag blijven we nog in Isfahan. We gaan naar de Jameh moskee, de Armeense wijk van Jolfa inclusief de Vank kerk en naar de iconische Khaju en Si-O-Se Pol bruggen.

Overnachting in Isfahan.

Dag 11: Naar Tehran (451 km)
Ook vandaag weer een reisdag om uiteindelijk weer in Tehran uit te komen. En route bezoeken we het dorpje Abyaneh en in Kashan we bezoeken de Fin Tuinen en het Tabatabaei House. Ook gaan we naar een traditionele rozenwaterproductie workshop (dit kan alleen in de maanden april en mei als de rozen bloeien).

Overnachting in Tehran.

Dag 12: Tehran citytour
Vandaag staat een ontmoeting gepland met Irans toonaangevende vrouwelijke entrepreneur gepland: Mevrouw Fatemeh Moghimi. Zij is van religieuze en theologische wetenschappen. Ook bezoeken we het Music Educational Instituut en ontmoeten een professionele zangeres. Ook doen we een achter de schermen visite aan een dansinstituut en een schoonheidssalon.

Overnachting in Tehran.

Dag 13: Tehran citytour
Opnieuw staan een paar bijzondere ontmoetingen op het programma. We gaan de nationale teams van het Iraanse voetbal en autoracing ontmoeten (ook afhankelijk van hun schema’s natuurlijk). Mochten deze niet haalbaar zijn dan staan er vergelijkbare op het programma.

Overnachting in Tehran.

Dag 14: Tehran citytour
Deze dag wordt als reserve aangehouden indien er organisatorische problemen zijn op de dagen 12 en 13. Aan het eind van de dag staat er een uitgebreid afscheidsdiner in Bamland gepland waarna je een bijzondere nachtleven ervaring kunt meemaken!

Overnachting in Tehran.

Dag 15: Terugreis naar Nederland
Transfer naar het vliegveld om de terugvlucht naar Nederland te pakken en afscheid van jullie gids en chauffeur.

Praktische informatie

Reisduur:15 dagen
Reissom1.650,- euro per persoon (bij 4 of 5 deelnemers)
1.350,- euro per persoon (bij 6 t/m 9 deelnemers)
1.250,- euro per persoon (bij 10 t/m 20 deelnemers)
Aantal deelnemers:minimaal 4 personen, max. 20 personen
Accommodaties:Drie- en viersterren hotels, uitgaande van 2 persoonskamers. Toeslag eenpersoonskamer 280 euro.
Vervoer:luxe bus en/of auto
Begeleiding:Gekwalificeerde Engels sprekende gids
Voorzieningen:Ontbijt en avondeten, voldoende mineraalwater per persoon per dag,
koffie en thee in de bus. Alle entrees volgens programma.
Exclusief:Internationaal vliegticket, lunches, uitgaven van persoonlijke aard, visum.
Vertrekdata:In overleg, tussen begin april en eind november

Reisschema onder voorbehoud

Dag 1Vertrek naar Tehran.
Dag 2Tehran citytour.
Dag 3Tehran naar Shiraz.
Dag 4Shiraz citytour.
Dag 5Shiraz citytour.
Dag 6Naar Yazd.
Dag 7Yazd citytour.
Dag 8Naar Isfahan
Dag 9Isfahan citytour.
Dag 10Isfahan citytour.
Dag 11Naar Tehran
Dag 12Tehran citytour.
Dag 13Tehran citytour.
Dag 14Tehran citytour.
Dag 15Terugreis naar Nederland