Georgië: Paardrijden Door de Bergen

Inleiding

Dankzij zijn gunstige geografische ligging kunnen er diverse paardrijdtochten worden georganiseerd in Georgië. U kunt paardrijden in verschillende plekken van de Hoge Kaukasus waaronder Svaneti, Khevi, Tusheti waar het mogelijk is om toertochten van verschillende zwaarte te organiseren, afhankelijk van uw wensen. De paarden die u mag berijden zijn van een lokaal ras die goed aangepast zijn aan de typische lokale bergomstandigheden, zowel wat betreft het stijgen als het dalen. De paarden zijn uitgerust met zadels en teugels van Russische militaire cavalerie. Onderstaande tocht is een van de mogelijkheden waarbij we u in de gelegenheid stellen om van de verbluffende landschappen en antieke historische monumenten te genieten.

Reisbeschrijving

Dag 1: Dag van vertrek naar Tbilisi, inclusief overstap

Dag 2: Tbilisi – Mtskheta – Telavi
Aankomst in Tbilisi (Hoofdstad van Georgië) en transport naar hotel. Afhankelijk van tijdstip van aankomst op het vliegveld krijgt u eerst een laat ontbijt, waarna we later op de ochtend naar Mtskheta rijden en het klooster van Jvari en de kathedraal van Svetitskhoveli bezoeken, beide op de UNESCO werelderfgoedlijst. Daarna reizen we naar Telavi waar we een lokale wijnboer bezoeken om te ontdekken hoe hier wijn gemaakt wordt. We zien hier een unieke wijnkelder en zullen wijn direct van de aardewerken vatten uit de grond proeven. We overnachten in Telavi.

Dag 3: Telavi – Diklo – Shenako – Omalo

Om Tusheti, een van de bergstreken van Georgië te kunnen bereiken zullen we 4-wielaandrijfauto nodig hebben. In deze regio kunnen we alleen van juli t/m september terecht. We passeren de Abano pas op 3000 meter hoogte en na een tocht van 5 uur arriveren we in het centrum van de regio: Omalo waar de komende 2 nachten overnachten. ‘s Middags maken we onze eerste paardrijdtocht om de eeuwenoude dorpen Diklo en Shenako te bezoeken. ‘savonds keren we dan weer terug naar Omalo (2 uur paardrijden).

Dag 4: Omalo – Oreti meer – Omalo

Gedurende de volgende 5 dagen rijden we afwisselend door alpiene bossen en dalen en over schitterende bergruggen. We bezoeken prachtige authentieke dorpen en zien het mooie meer van Oreti. We zullen overnachten in een privé pension (5 uur paardrijden).

Dag 5: Omalo – Verkhovani dorp
(7 uur paardrijden).

Dag 6: Verkhovani dorp – Parsma – Dartlo
(5,5 uur paardrijden).

Dag 7: Dartlo – Omalo - Telavi
In de ochtend maken we nog een paardrijdtocht en na de lunch vertrekken we voor Telavi (2,5 uur paardrijden).

Dag 8: Telavi – Tbilisi
s Morgens vertrekken we naar Tbilisi en de rest van de dag waarna we de bezienswaardigheden van deze bijzondere stad gaan bekijken, waarbij we vooral de oude binnenstad zullen aandoen. U krijgt al wandelend door de smalle straatjes een glimp van de bewogen geschiedenis van de stad van de oude eeuwen tot aan het moderne heden waarbij we de religieuze en seculiere architectuur bewonderen. In het antieke centrum vinden we diverse religieuze gebouwen vlak naast elkaar, zowel kerken, synagogen, moskeeën als beroemde 19e eeuwse gebouwen met veelkleurige houten balustrades. Overnachting in een geschikt hote.

Dag 9: Tbilisi.

Extra dag om naar eigen inzicht te besteden in Tbilisi. Ook kan gebruik gemaakt worden van de diensten van de gids om bijvoorbeeld een bezoek aan de wereldberoemde zwavelbaden te brengen of een van de vele culturele en historische bezienswaardigheden in het centrum en is er tijd om de noodzakelijk souvenirs te kopen. Overnachting in hotel.

Dag 10: Dag van vertrek naar Nederland inclusief overstap

Praktische informatie

Reisduur:10 dagen
Reissom:1.380,- euro per persoon
Aantal deelnemers:minimaal 4 personen, max. 12 personen
Accommodaties:keurige hotels, goed verzorgde pensions, uitgaande van 2 persoonskamers
Vervoer:luxe bus en/of auto met 4-wiel aandrijving, uw eigen paard op 5 dagen
Begeleiding:Nederlands gids en lokale reisleiders
Voorzieningen:ontbijt, lunch (meestal in vorm van picknicklunch), avondeten, 1 fles mineraalwater per persoon per dag
Exclusief:internationaal vliegticket ( 250 à 350 euro afh. van datum boeken), uitgaven van persoonlijke aard
Vertrekdata:juni t/m september in overleg

Reisschema onder voorbehoud

Dag 1Dag van vertrek naar Tbilisi, inclusief overstap
Dag 2Tbilisi – Mtskheta – Telavi
Dag 3Telavi – Diklo – Shenako - Omalo
Dag 4Omalo – Oreti meer - Omalo
Dag 5Omalo – Verkhovani dorp
Dag 6Verkhovani dorp – Parsma - Dartlo
Dag 7Dartlo – Omalo - Telavi
Dag 8Telavi - Tbilisi
Dag 9Dag van vertrek naar Nederland inclusief overstap