Sfeerimpressie van een VIP vogelreis door Georgië

Wat een prachtige vogelreis hebben we achter de rug. Van Berghoenen en Steenbokken in de bergen aan de Russisch-Georgische grens tot Zeearenden en Keizersarenden met jong op het nest in het Chachuna natuurpark in het Zuidoosten. En dat alles met de besneeuwde toppen van de Kaukasus op de achtergrond of in een landschap waar we kilometers lang door de geelrode pracht van koolzaad en klaprozen reden of liepen. En ook al zijn al die talloze Gieren, Arenden, Wespendieven en Kiekendieven boven je hoofd elke keer weer adembenemend mooi, dat betekent niet dat je hart niet iedere keer geraakt wordt door al dat “kleine, kleurrijke of bruine spul”: de Wielewalen, Scharrelaars, Bijeneters, Koekoeken, Tapuiten, Gorzen, Leeuweriken of Rotskruipers!

Als beginnende vogelaars hebben we genoten van jullie ongelofelijke kennis van vogels, natuur, maar ook van dat prachtige gastvrije, veilige land. Een land dat zo zichtbaar worstelt met zijn ingewikkelde geografische en politieke ligging tussen Rusland, Europa en het Midden-Oosten. Dat de verblijfplekken niet altijd even optimaal waren, ook omdat ze er in zo’n natuurpark simpelweg niet zijn, namen we graag op de koop toe.

Wij danken jullie voor jullie warme gastvrijheid en vooral ook voor jullie geduld. Immers Gorzen, Tapuiten, Grauwe Klauwieren, Kleine Klapeksters en Beflijsters lijken – vliegend – voor ons als beginners wel erg vaak op elkaar. Gelukkig hadden we de Roodmus en de Roze Spreeuw wel snel onder de knie.

We wensen jullie veel succes met Kaukasus Plus Reizen en jullie zien ons zeker op een van jullie andere reizen terug.

Met vriendelijke groet,
Vincent Braam & Jeanine van Hapert