Indrukken van Athol van zijn Georgië vogelreis in september 2010

Via Düsseldorf naar Georgië, tussen stop Praag was ook niet vervelend. Leuk ben nu toch op vakantie (dagje Praag), merk gauw genoeg dat een dag niet genoeg is; wat een pracht stad!
Wij komen in Tsiblisi om 04.00 uur aan en wat schetst mijn verbazing: staan er hele families te wachten en is de ontvangst hal helemaal vol (niet allemaal voor ons). Vijf Nederlanders en een daarvan is een expat, die door vele familieleden warm wordt onthaald. Het weerzien is wel zo gezellig en het uitpakken van de koffers lijkt wel Sinterklaas Er is een bus geregeld waarin wij rond gaan toeren en er zijn prima hotelafspraken gemaakt. Ik had eerlijk gezegd niet zo’n luxe bus met airco verwacht.Ik heb wel veel gereisd in mijn leven, maar mijn eerste indruk van het land is dat ik zoiets nog nergens heb gezien. Ook niet in Midden Oosten, Afrika of Europa. Het is gewoon heel anders en dat verraste me wel een beetje. Overdag was het flink vogelen en bij de maaltijden flinke les in tafel manieren door de toastmeester. Eten en drinken op z’n Georgisch blijft zich herhalen totdat wij zelf goed mee kunnen doen o.a. in het toasten.
In het noorden zijn we in de bergen geweest, in het zuiden naar de meren en toen naar de kust. Het berggebied vond ik het mooist. Al met al was het leerzaam op alle vlaken: vogels, natuur en de geschiedenis van het land. Een reis voor herhaling vatbaar. 29 nieuwe lifers en nog veel gemist, zo veel vloog er!

Misschien tot ziens in Georgië.

Athol