Individuele Vogelreizen


« terug naar Vogelreizen

Individueel op reis betekent dat u alleen of in een zelf samengestelde groep op reis gaat, zonder reisleider vanuit Nederland. Dit geeft u maximale vrijheid omdat u zelf de datum van vertrek en terugkomst kiest en ook de te bezoeken plaatsen kunt bepalen en hoe lang u in elk gebied blijft. Ook kunt u met een eigen samengestelde groep op reis gaan.

KaukasusPlus Reizen kan zo’n individuele reis van begin tot eind verzorgen. Hier vallen het vervoer met chauffeur ter plaatse, overnachtingen en lokale gidsen onder. Eventueel kunnen wij ook voor u de heen- en terugvlucht regelen. De gidsen uit Georgië, Armenië of Azerbeidjaan zijn bekend met de plaatselijke situatie, spreken de taal en bieden een grotere kans op het zien van de gewenste vogels. KaukasusPlus Reizen verzorgt alle logistiek tijdens uw reis waardoor u optimaal kunt genieten van het land, de wilde natuur inclusief de dieren en vogels. Wij werken samen met erkende lokale reisbureaus die het best op de hoogte zijn van de situatie op dat moment.

Omdat u zelf vertrek- en aankomstdata bepaalt en zelf een heen- en terugvlucht boekt zijn de prijzen van de individuele reizen anders.

Informeer bij ons voor de mogelijkheden op de door ons voorgestelde reizen. Ook aanpassingen op onze reizen zijn bespreekbaar. Wij bieden u graag een passende offerte aan om aan uw wensen te voldoen.

Afhankelijk van het seizoen zijn er diverse zeer aantrekkelijke gebieden om te bezoeken: In het noorden in de hoge Kaukasus kunt u in het voorjaar gemakkelijk 4 dagen doorbrengen op zoek naar de endemische soorten waar o.a. Georgië rijk aan is zoals Witkruinroodstaart, Kaukasisch Berghoen en Korhoen, Kaukasische Tjiftjaf, Grote Roodmus en mooie bergsoorten als Rode en Blauwe Rotslijster, Rotskruiper, Lammergier, Aasgier, diverse arenden, Strandleeuwerik, Frater etc. In het zuidoosten van Georgië ligt een schitterend nationaal Park, Vanishova waar u minimaal 3 dagen voor uit zou moeten trekken om de grote rijkdom van de wilde natuur goed te kunnen ervaren! Veel soorten arenden, valken en gieren, leeuweriken en onder meer Bijeneters, Scharrelaars, Klauwieren en Alpengierzwaluwen zijn gemakkelijk te zien. Aan de Zwarte Zee treft u ook een uitgebreid Nationaal Park aan waar vooral in de winter duizenden Europese en Russische watervogels overwinteren. In het najaar is de omgeving van Batumi voor roofvogels onweerstaanbaar en kunt u gemakkelijk duizenden Wespendieven, Steppebuizerden, Zwarte Wouwen en vele soorten Kiekendieven en Arenden per dag dichtbij zien passeren, een onvergetelijke belevenis!

« terug naar Vogelreizen