Georgië: Trekking in Svaneti


« terug naar Trekkingtochten
Reisduur: 14 dagen
Reissom: 1.450,- euro per persoon
Aantal deelnemers: minimaal 5 personen, max. 10 personen
Accommodaties: drie- en viersterren hotels, uitgaande van 2 of 3 persoonskamers, goed verzorgde pensions, tenten
Vervoer: luxe bus en/of auto met 4-wiel aandrijving
Begeleiding: Nederlands of Engels sprekende gids en lokale reisleiders
Voorzieningen: ontbijt, lunch, avondeten, 1 fles mineraalwater per persoon per dag
Exclusief: internationaal vliegticket ( 250 à 350 euro afh. van datum boeken), uitgaven van persoonlijke aard
Vertrekdata: in overleg, juni tot en met augustus

Reisbeschrijving:

Een reis naar Svaneti is een echte levenservaring omdat in deze streek bijna niets veranderd is in de laatste eeuwen. Het hoge Svaneti (op de UNESCO werelderfgoedlijst) is wereldberoemd vanwege zijn middeleeuwse wachttorens, besneeuwde toppen, ijzige watervallen, prachtige natuur en oude tradities. Het dorp Ushguli, het hoogste bewoonde dorp van Europa, wordt beslist een hoogtepunt van uw reis.

Vereisten: gemakkelijke bergwandelingen en beklimmingen. U dient in goede gezondheid te zijn en een goede conditie te hebben voor dagelijkse wandelingen van 6 à 9 uur. Daarnaast zijn vriendelijkheid en flexibiliteit zeer gewenst op deze sociale onderneming!

Dag 1: Dag van vertrek naar Tbilisi, inclusief overstap

Dag 2: Aankomst in Tbilisi

Aankomst in Tbilisi (Hoofdstad van Georgië) en transport naar hotel. Afhankelijk van tijdstip van aankomst op het vliegveld krijgt u eerst een laat ontbijt, waarna we de bezienswaardigheden van deze bijzondere stad gaan bekijken, waarbij we vooral de oude binnenstad zullen aandoen. U krijgt al wandelend door de smalle straatjes een glimp van de bewogen geschiedenis van de stad van de oude eeuwen tot aan het moderne heden waarbij we de religieuze en seculiere architectuur bewonderen. In het antieke centrum vinden we diverse religieuze gebouwen vlak naast elkaar, zowel kerken, synagogen, moskeen als beroemde 19e eeuwse gebouwen met veelkleurige houten balustrades.

Dag 3: Tbilisi – Mtskheta – Kutaisi

We bezoeken Mtskheta en het grottendorp Uplistsikhe en overnachten in Kutaisi.

Dag 4: Kutaisi – Becho (1600 m.)

Maak u klaar voor een van de meest indrukwekkende onderdelen van het programma, een reis naar Svaneti; de regio met de hoogste bergen en gletsjers en de oudste nog intact zijnde tradities. Vandaag reizen we omhoog naar het koninkrijk van het hoge Kaukasus Gebergte en zullen genieten van de prachtige uitzichten onderweg.

Dag 5: Becho – Ushba gletsjer – Becho

‘sMorgens rijden we door enkele dorpen en starten onze wandeltocht door de bossen aan de voet van Berg Ushba (4700 m.) Een spectaculaire wandeling langs de waterval zal ons bij de Ushba gletsjer brengen.

↑↓ 750 m. (6 à 7 uur wandelen) of ↑↓ 1000 m. (8 à 9 uur wandelen)

Dag 6: Becho – Guli Pas – Mestia

Vandaag zal de meest vermoeiende dag zijn omdat we bijna 11 uur zullen wandelen. We passeren herdersdorpen en genieten van het uitzicht op de Berg Ushba en Berg Laila. We trekken naar 2800 m. waarvandaan we een schitterend uitzicht hebben op Mestia waar we ‘savonds overnachten.

↑ 1400 m. ↓ 1400 m. (10 à 11 uur wandelen)

Dag 7: Mestia -Berg Zuruldi – Mestia

‘sMorgens bezoeken we de wachttorens, de “familiekerken” en het ethnografisch museum waar een unieke verzameling iconen wordt bewaard. ‘sMiddags wandelen we naar Berg Zuruldi (2500 m.) waar we verbluffende uitzichten op het hooggebergte mogen verwachten (Tetnuldi – 4617 m. Shkarak – 5068 m, Shkhelda – 3800 m, Ushba – 4700 m)

↑↓ 700 m. (3 à 4 uur wandelen)

Dag 8: Mestia – Chalaadi Gletsjer – Mestia

Eerst rijden we naar de bergpas van Chalaadi waarvandaan we onze trektocht naar de gletsjer zullen beginnen, een gemakkelijke wandeling door prachtige valleien vol wilde bloemen. We bereiken een hoogte van 2070 m.

↑↓ 450 m. (5 uur wandelen)

Dag 9: Mestia – Adishi

Vandaag maken we eerst een rit van 45 min. naar het dorp Mulakhi waar we starten met onze trektocht op de hellingen van Berg Tetnuldi. We hopen een hoogte van 2800 m. te bereiken waar ons schitterende vergezichten wachten op gletsjers en bergpieken. Later dalen we af naar het afgelegen dorp Adishi (2000 m.) dat bijna nooit bereikbaar is voor auto’s, ook niet als ze een vierwielaandrijving hebben! In dit dorp wonen maar 5-6 families die ons met hun grote gastvrijheid zullen huisvesten.

↑ 1300 m. ↓ 800 m. (7 uur wandelen)

Dag 10: Adishi – Iprari

Ook vandaag wandelen we naar een afgelegen dorp in deze hoge regio, Iprari. Hier komen we via de pas van Chkhutnieri (2700 m.) en het oversteken van een bergrivier. Na een tijdje langs de rivier gewandeld te hebben struinen we door rijk met rododendrons begroeide weiden en passeren nog een ander dorpje, Kalde. We overnachten in Iprari.

↑ 700 m. ↓ 800 m. (6 à 7 uur wandelen)

Dag 11: Iprari – Ushguli

Vandaag wandelen we naar het dorp Ushguli (2200 m.), het hoogste door mensen bewoonde dorp in Europa dat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst staat en niet zonder reden. Hier staan veel eeuwenoude wachttorens en hier krijgt u (mits het weer meewerkt natuurlijk) een prachtig uitzicht op de hoogste berg van het land, Berg Shkara (5068 m.). Omdat de wandeling niet zo lang duurt vandaag heeft u ook nog de gelegenheid om omhoog te wandelen naar de Toren van Koningin Tamara. We overnachten in Ushguli.

↑ 200 m. ↓ 600 m. (4 + 2 uur wandelen)

Dag 12: Ushguli – Berg Shkhara – Mestia

In de ochtend staat een bezoek aan de kerk van Lamaria uit de 12e eeuw op programma en starten we onze wandeling richting Berg Shkhara. Een mooie tocht brengt ons bij een gletsjer en langs de rivier Enguri tot bij het beginpunt ervan aan de voet van de gletsjer. Het ijs van de gletsjer zal ijskoud aanvoelen. Daarna keren we terug naar het dorp en rijden naar Mestia.

↑↓ 500 m. (5 uur wandelen)

Dag 13: mestia – Tbilisi

Een lange rit terug naar Tbilisi en de rest van de dag vrije tijd. Overnachten in Tbilisi.

Dag 14: Vertrek naar Nederland, inclusief overstap

Afhankelijk van het tijdstip van uw terugvlucht is er nog tijd voor een bezoek aan de zwavelbaden of een van de vele bezienswaardigheden in het centrum en is er tijd om de noodzakelijk souvenirs te kopen.

« terug naar Trekkingtochten