Georgië: Een Mystieke Wereld


« terug naar Trekkingtochten
Reisduur: 13 dagen
Reissom: 1.250,- euro per persoon
Aantal deelnemers: minimaal 4 personen, max. 12 personen
Accommodaties: drie- en viersterren hotels, goed verzorgde pensions, uitgaande van 2 persoonskamers, tenten
Vervoer: luxe bus en/of auto met 4-wiel aandrijving
Begeleiding: Nederlands of Engels sprekende gids en lokale reisleiders
Voorzieningen: ontbijt, lunch, avondeten, 1 fles mineraalwater per persoon per dag
Exclusief: internationaal vliegticket ( 250 à 350 euro afh. van datum boeken), uitgaven van persoonlijke aard
Vertrekdata: in overleg, juni tot en met augustus

Reisbeschrijving:

Eeuwenoude kerken, versterkte bergdorpen, onbeklommen pieken, prachtige wilde bloemen en gastvrije mensen: er wachten u onvergetelijke ervaringen op deze tocht.
Vereisten: gemakkelijke bergwandelingen en beklimmingen. U dient in goede gezondheid te zijn en een goede conditie te hebben voor dagelijkse wandelingen van 4 à 6 uur. Daarnaast zijn vriendelijkheid en flexibiliteit zeer gewenst op deze sociale onderneming!

Dag 1: Dag van vertrek naar Tiblisi, inclusief overstap
Dag 2: Aankomst in Tbilisi

Aankomst in Tbilisi (Hoofdstad van Georgië) en transport naar hotel. Afhankelijk van tijdstip van aankomst op het vliegveld krijgt u eerst een laat ontbijt, waarna we de bezienswaardigheden van deze bijzondere stad gaan bekijken, waarbij we vooral de oude binnenstad zullen aandoen. U krijgt al wandelend door de smalle straatjes een glimp van de bewogen geschiedenis van de stad van de oude eeuwen tot aan het moderne heden waarbij we de religieuze en seculiere architectuur bewonderen. In het antieke centrum vinden we diverse religieuze gebouwen vlak naast elkaar, zowel kerken, synagogen, moskeen als beroemde 19e eeuwse gebouwen met veelkleurige houten balustrades.

Dag 3: Tbilisi – Kazbegi

‘sMorgens rijden we langs de Georgische Militaire Snelweg naar het noorden, bezoeken we het religieuze complex van Ananuri en komen aan in Kazbegi. We maken een eerste wandeling omhoog naar de Kerk van de Drie-eenheid van Gergeti, waarna we terugwandelen en zullen overnachten in een gastvrij pension in Kazbegi.

Dag 4: Kazbegi – Juta – Berg Chaukhebi (3842m.)

Een rit over de smalle weg langs een zijrivier van de snelstromende Tergi rivier brengt ons bij het dorp Juta (2165 m.) Hier starten we onze wandeltocht en zullen kamperen op een prachtige bergweide op 2550 meter aan de voet van de berg Chaukhebi. ‘smiddags wandelen we omhoog naar de besneeuwde hellingen van deze berg. De komende 8 nachten zullen we in tenten overnachten.
↑ 400 m. ↓ 700 m. ↑ 300 m. (3 à 5 uur wandelen)

Dag 5: Tetu Top (3210 m.)

Vandaag doen we onze eerste piekbeklimming. Gedurende 3 uren wandelen we door witte rodondendronvelden en bergweiden vol wilde bloemen die ons aan de rand brengen. Nog 100 meter en we bereiken de top waar we adembenemende uitzichten genieten van de Hoge Kaukasus Bergen met de Berg Kazbegi (5047 m.) aan de ene kant en Berg Chaukhebi (4840 m.) aan de andere. En denk niet dat u pech heeft als het uizicht wordt verhinderd door laaghangende wolken. Wandelen in de mist op deze hoogtes is minstens zo mystiek.
↑ ↓ 650 m. (5 uur wandelen)

Dag 6: Abudelauri Top (3260 m.)

Met de “Dolomieten” aan uw rechterzijde en de “Alpen” aan uw linker wordt de tocht door het gebergte van de Kaukasus steeds opwindender. De wandeling naar de pas van Abudelauri (3230 m.) is steil en zelfs vermoeiend. Nog 15 minuten en u bereikt de pas zelf. De hoogtemeter geeft 3260 meter aan en u ziet overal om u heen reusachtige bergtoppen. Daarna dalen we af langs steile hellingen en alpenweiden om bij het meer van Abudelauri uit te komen (2515 m.), waar we zullen kamperen. Als u hier ‘snachts in kijkt ziet u de sterren glinsteren als kristallen in de diepte.
↑ 700 m. ↓ 750 m. (6 uur wandelen)

Dag 7: Het meer van Abudelauri – Blo – Ukankhadu (2000 m.)

Helaas moeten we vandaag afscheid nemen van het prachtige meer van Abudelauri. Eerst wandelen we door rotspartijen ter grootte van grote huizen. Daarna wandelen we door 2 passen en bezoeken Blo, een dorp dat de laatste jaar maar door 1 persoon bewoond wordt. We wandelen in een mystieke voor-christelijk wereld vol van betoverende natuur.
? 400 m. ↓ 900 m. (7 uur wandelen)

Dag 8: Ukankhadu – Anatori Pas (2800 m.) – Guro

Deze dag zullen we ons herinneren aan zijn grote verscheidenheid aan landschappen: we reizen door alpiene weides en dichte bossenen langs steile hellingen waar de het hele uitzicht van de Khevsurerti kunnen genieten. Tenslotte eindigen we in het dal van Guro.
↑ 800 m. ↓ 800 m. (7 uur wandelen)

Dag 9: Guro – Shatili – Mutso
Vandaag bezoeken we het versterkte dorp Shatili waarna we doortrekken naar Anatori waar de eeuwenoude grafheuvels liggen van het volk van Khevsuri. Tenslotte gaan we op weg naar het middeleeuwse versterkte dorp van Mutso. Het verlangen om deze antieke historische plaatsen te bereiken helpt ons om de grote afstanden te overbruggen, een deel van de weg die openstaat voor vierwielgedreven auto’s gedurende 1 maand per jaar.
↑ 400 m. ↓ 700 m. (8 uur wandelen)

Dag 10: Mutso – Khakhabo

Deze dag wordt tamelijk pittig omdat we bijna 9 uren moeten wandelen. Eerst wandelen we door een nauw ravijn langs de rivier om tenslotte te eindigen in het dorp Khakhabo (2000 m.)
↑ 400 m. ↓ 700 m. (8 uur wandelen)

Dag 11: Khakhabo – Tsubrovana Pas – Datvisjvri Pas – Tbilisi

Dit wordt onze laatste dag trekking en zullen we 5 uren wandelen om 2 passen te nemen om uiteindelijk de hoofdweg te bereiken. Van daar rijden we naar Tbilisi waar we zullen overnachten.
↑ 900 m. ↓ 1100 m. (5 uur wandelen)

Dag 12: Tbilisi – Mtskheta – Tbilisi

In de ochtend staat een tour naar Mtskheta op programma en later doen we een rondrit door de hoofdstad. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden om de stad op uw eigen wijze te ontdekken.

Dag 13: Vertrek

Afhankelijk van het tijdstip van uw terugvlucht is er nog tijd voor een bezoek aan de zwavelbaden of een van de vele bezienswaardigheden in het centrum en is er tijd om de noodzakelijk souvenirs te kopen.

« terug naar Trekkingtochten