Georgië: Paardrijden Door de Bergen


« terug naar Natuur- en cultuurreizen
Reisduur: 9 dagen
Reissom: 1.200,- euro per persoon
Aantal deelnemers: minimaal 4 personen, max. 12 personen
Accommodaties: goed verzorgde pensions, uitgaande van 2 persoonskamers
Vervoer: luxe bus en/of auto met 4-wiel aandrijving, uw eigen paard op 5 dagen
Begeleiding: Nederlands of Engels sprekende gids en lokale reisleiders
Voorzieningen: ontbijt, lunch, avondeten, 1 fles mineraalwater per persoon per dag
Exclusief: internationaal vliegticket (250 à 350 euro afh. van datum boeken), uitgaven van persoonlijke aard
Vertrekdata: medio mei t/m september

Reisbeschrijving:

Dankzij zijn gunstige geografische ligging kunnen er diverse paardrijdtochten worden georganiseerd in Georgië. U kunt paardrijden in verschillende plekken van de Hoge Kaukasus waaronder Svaneti, Khevi, Tusheti waar het mogelijk is om tourtochten van verschillende zwaarte te organiseren, afhankelijk van uw wensen. De paarden die u mag berijden zijn van een lokaal ras die goed aangepast zijn aan de typische lokale bergomstandigheden, zowel wat betreft het stijgen als het dalen. De paarden zijn uitgerust met zadels en teugels van Russische militaire cavalerie. Onderstaande tocht is een van de mogelijkheden waarbij we u in de gelegenheid stellen om van de verbluffende landschappen en antieke historische monumenten te genieten.

Dag 1: Dag van vertrek naar Tbilisi, inclusief overstap

Dag 2: Tbilisi – Mtskheta – Telavi Aankomst in Tbilisi (Hoofdstad van Georgië) en transport naar hotel. Afhankelijk van tijdstip van aankomst op het vliegveld krijgt u eerst een laat ontbijt, waarna we later op de ochtend naar Mtskheta rijden en het klooster van Jvari en de kathedraal van Svetitskhoveli bezoeken, beide op de UNESCO werelderfgoedlijst. Daarna reizen we naar Telavi waar we een lokale wijnboer bezoeken om te ontdekken hoe hier wijn gemaakt wordt. We zien hier een unieke wijnkelder en zullen wijn direct van de aardewerken vatten uit de grond proeven. We overnachten in Telavi.

Dag 3: Telavi – Diklo – Shenako – Omalo Om Tusheti, een van de bergstreken van Georgië te kunnen bereiken zullen we 4-wielaandrijfauto nodig hebben. In deze regio kunnen we alleen van juli t/m september terecht. We passeren de Abano pas op 3000 meter hoogte en na een tocht van 5 uur arriveren we in het centrum van de regio: Omalo waar de komende 2 nachten overnachten. ‘sMiddags maken we onze eerste paardrijdtocht om de eeuwenoude dorpen Diklo en Shenako te bezoeken. ‘savonds keren we dan weer terug naar Omalo (2 uur paardrijden).

Dag 4: Omalo – Oreti meer – Omalo Gedurende de volgende 5 dagen rijden we afwisselend door alpiene bossen en dalen en over schitterende bergruggen. We bezoeken prachtige authentieke dorpen en zien het mooie meer van Oreti. We zullen overnachten in een privé pension (5 uur paardrijden).

Dag 5: Omalo – Verkhovani dorp (7 uur paardrijden).

Dag 6: Verkhovani dorp – Parsma – Dartlo (5,5 uur paardrijden).

Dag 7: Dartlo – Omalo – Telavi In de ochtend maken we nog een paardrijdtocht en na de lunch vertrekken we voor Telavi (2,5 uur paardrijden).

Dag 8: Telavi – Tbilisi ‘sMorgens vertrekken we naar Tbilisi en de rest van de dag waarna we de bezienswaardigheden van deze bijzondere stad gaan bekijken, waarbij we vooral de oude binnenstad zullen aandoen. U krijgt al wandelend door de smalle straatjes een glimp van de bewogen geschiedenis van de stad van de oude eeuwen tot aan het moderne heden waarbij we de religieuze en seculiere architectuur bewonderen. In het antieke centrum vinden we diverse religieuze gebouwen vlak naast elkaar, zowel kerken, synagogen, moskeen als beroemde 19e eeuwse gebouwen met veelkleurige houten balustrades.

Dag 9: Dag van vertrek naar Nederland inclusief overstap Afhankelijk van het tijdstip van uw terugvlucht is er nog tijd voor een bezoek aan de zwavelbaden of een van de vele bezienswaardigheden in het centrum en is er tijd om de noodzakelijk souvenirs te kopen.

« terug naar Natuur- en cultuurreizen