Vogeltour India-Uttranchal: Geheel verzorgde spectaculaire vogelreis


« terug naar Vogelreizen

Reisduur: 19 dagen, waarvan 17 in het land
Reissom: 2.275,- euro per persoon
Aantal deelnemers: minimaal 6 personen, max. 11 personen. Bij een kleiner aantal dan 6 kan de reis ook doorgaan, maar dan tegen een ander tarief, vraag naar de mogelijkheden!
Accommodaties: driesterren hotels, goed verzorgde privépensions, uitgaande van 2 persoonskamers
Vervoer: luxe ac-bus inclusief chauffeur, 4 jeepsafari’s met chauffeur. 1 treinreis met aircovoorziening
Begeleiding: Gespecialiseerde Engels sprekende vogelgids voor de gehele reis, geleverd door Kauntei Tours. 1 Nederlandse begeleider vanuit Kaukasus Plus Reizen
Voorzieningen: 1 fles mineraalwater per persoon per dag, entreetickets parken, musea etc
Inclusief: Ontbijt, lunch, avondeten
Exclusief: Internationaal retour vliegticket Amsterdam- Delhi (incl. overstap) en toeslagen. Visum, uitgaven van persoonlijke aard, drank, verschoning van kleding. Cameratickets in parken, fooien.
Klimaat: De temperatuur overdag ligt tussen 15-20 C en ‘s avonds en ‘s nachts is het wat koeler. In de hogere delen kan nachtvorst optreden
Zwaarte reis: Lichte wandelingen.
Vertrekdatum: Zondag 16 november 2014.

India is een bijzonder land in veel opzichten. Niet alleen herbergt het veel rijke en oude culturen, is het ontzettend uitgestrekt maar ook komen alle landschapstypen er voor en kun je er daarom een enorm uitgebreid scala aan dieren en vogels vinden. Uiteraard is het onmogelijk om op 1 reis een representatieve selectie in beeld te krijgen, maar ook in de relatief korte tijd die ter beschikking staat op deze mooie reis zult u ruimschoots aan uw trekken komen wat betreft natuurrijkdommen en schitterende vogelsoorten!

Deze spectaculaire vogelreis wordt geheel verzorgd door Kauntei Tours, een van de oudste en meest betrouwbare reisorganisaties van India. Graag verwijzen wij u voor een indruk van hun service naar hun site zodat u kunt zien dat u bij hen in goede en vertrouwde handen bent: http://www.kaunteitoursindia.com/

Tijdens deze geheel verzorgde toer maakt u kans op ruim 350 soorten vogels en daarnaast nog veel tot de verbeelding sprekende zoogdieren!

Reisbeschrijving:

Dag 1. Vliegreis Amsterdam-Delhi (met tussenstop) en aankomst in Delhi.

Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u vervoerd naar uw hotel: Hotel Aster Inn om op te frissen.

Dag 2. Delhi naar Ramnagar(Gargiya).

Na het ontbijt vervoer naar het Corbett Park, een reis van 275 km. Hier zullen we de omgeving van de rivier Ramganga verkennen en het gebied van Sitabani en zullen de eerste goede vogelsoorten worden waargenomen. Overnachting vindt plaats in het resort, genaamd Wild Exotica.

Dag 3, 4 en 5. Corbett National Park.

Drie volle dagen zullen we spenderen in dit uitgestrekte park, zowel per jeep, te voet als per olifant! Het vogelen in de directe omgeving van de Ramganga rivier kan vooral lonend zijn voor een aantal bijzondere Kievitsoorten en andere steltlopers, eenden en watervogels. Vogels die te verwachten zijn zijn oa: Kalij-Pheasant, Great-Slaty Woodpecker, Stork-billed en Crested Kingfisher, Brown en Tawny Fish Owls, Ibisbill, Great Thick-Knee Mountain Hawk Eagle, Grey Headed en Lesser Fish Eagles, Indian Pitta (alleen in de zomer) en Bright-Headed Cisticola. Daarnaast is ere en brede variëteit aan sub-Himalaya bossoorten en westelijke Himalaya soorten in de wintermaanden te vinden; Spechten, Drongo’s, Lijsters, Chats, Zangers en Babbelaars. Met een lijst van meer dan 400 soorten hoef je je in dit park niet te vervelen en kom je gewoon tijd te kort.

Het resort dat midden in de jungle ligt biedt ons ‘s avonds de mogelijkheid om onze lijsten bij te werken en lekker te ontspannen na een volle dag in het veld.

Dag 6. Corbett naar Nainital.

‘s morgens zullen we nog relaxed vogelen in het park. In de middag rijden we dan rustig naar Nainital, een tocht van 2,5 uur, waar we zullen overnachten in een hotel, ofwel Earls Court ofwel Belvedere.

Dag 7, 8, 9 en 10. Nainital (op 1938m. hoogte).

De komende 4 dagen zullen we in en om de volgende vaak met sneeuw bedekte bergen vogelen: Nainital (2270m.), Kahala-tuinen, Purani-Chungi, Shuka-tal, Tiffin-top (2292m.), Ayar-pata, Mangoli–vallei, Naini-meer, Hanumangarh-tempel, Sat-Tal, Kilbury (2525m.), Cheena-piek (2611m.) Alma-piek en Pangot. De vogels die we daar kunnen verwachten zijn o.a.: Black-headed Jay, Chestnut-headed Laughing thrush, Spotted–Laughing Thrush, Ultramarine Flycatcher, Spotted Forktail, Altai, Rufous-breasted en Black-throated Accentors, Russet-Sparrow, Collared-Grosbeak, Lammergier, Himalayan-Gier, Rufous-bellied Woodpecker, Scaly bellied Woodpecker, Himalayan Woodpecker, Greater-Yellownape, Lesser-Yellownape, Orange-flanked- bushRobin, White-tailed Nuthatch, Hill-Partridge, Rufous-throated Hill Partridge, Bush Quail, Kalij Pheasant, Koklass Pheasant, Cheer-Pheasant, Orential-turtle Dove, Spotted Dove, Beautiful–Finch, Brown-bull finch en nog veel meer. In de wintermaanden komen er ook veel soorten Lijsters, Chats, Zangers en Roodmussen voor.

We overnachten steeds in het hotel in Nainital.

Dag 11. Nainital naar Mukteshwar (2286m.).

Na een ochtend vogelen in Nainital staat een reis van 2,5 uur voor de boeg naar Mukteshwar waar we zullen overnachten in hotel Krishna Orchid.

Dag 12 en 13. Mukteshwar (2286m.).

In deze mooie omgeving hebben we 2,5 dag om de vogelschatten te ontdekken. Mukteshwar (2286m.), gelegen op een hoge bergkam is een schitterende resort van de Himalaya, omringd door fruitbomen en dikke coniferen bossen. Hier is ook het beroemde Indiase Veterinary Research Institute gevestigd. We zullen hier speciaal zoeken naar Patrijzen, Kwartels, Frankolijnen, Vliegenvangers, Parkieten, Zangers, Babblers, Gieren, Arenden, Drongo’s, Eksters en Lijsters. Onvernachting in hotel Krishna Orchid.

Dag 14. Mukteshwar naar Binsar.

‘smorgens besteden we nog aan een laatste vogelzoektocht in de omgeving van het instituut. Daarna reizen we naar Binsar, een tocht van 3,5 uur. We zullen overnachten in een hotel/pension; Kasaar Jungle Lodge.

Dag 15 en 16. Binsar (2412m.).

We hebben 2 mooie volle dagen om het prachtige park te verkennen. Het heiligdom van Binsar, 32 km van Almora gelegen, is een vredige plek, rijk in biodiversiteit en er zijn

fantastische uitzichten op de Himalaya. Dit heiligdom is gevestigd in 1988, om een eikensoort (Quercus) die aan het uitsterven was  in de centrale Himalaya regio te beschermen. Op de lagere hellingen vind je er pijnboombossen, die op de hogere hellingen vervangen worden door eiken en rododendron. Hier verwachten we om enkele zeldzame fazanten te zien te krijgen, waaronder Kelij-Pheasant, Cheer-Pheasant, Koklass-Pheasant. Daarnaast maken we goede kans op Hill-Partridge, Rufous-throated Partridge, Bush-Quail, Chukur, Mountain Hawk-Eagle, Sparrow Hawk Eagle, White-capped Redstart, Grey-winged Blackbird, Rufous-bellid Rock Thrush, Scaly Thrush, White-collared Blackbird, Long-tailed Thrush, Blue-capped Redstart, Ultramarine Flycatcher, Rufous-bellied Niltava, Grey-headed Canary, Flycatcher, Verditer Flycatcher en White-tailed Nuthatch om er een paar te noemen.

Dag 17. Binsar naar Kathgodam en per trein naar Delhi.

Na nog een ochtend vogelen in Binsar reizen we af naar Kathgodam waar de we de nachttrein naar Delhi zullen pakken.

Dag 18. Aankomst in Delhi.

Na aankomst in Delhi worden we naar ons hotel vervoerd om op te frissen en later in de avond zullen we dan naar het vliegveld gebracht worden voor de aansluitende vlucht naar Amsterdam (met tussenstop).

Reisschema (onder voorbehoud):

Dag 17Binsar naar Kathgodam en per trein naar Delhi.Binsar

Dag 1 Vliegreis Amsterdam-Delhi (met tussenstop) en aankomst in Delhi.
Dag 2 Delhi naar Ramnagar (Gargiya).
Dag 3 Corbett National Park.
Dag 4 Corbett National Park.
Dag 5 Corbett National Park.
Dag 6 Corbett naar Nainital
Dag 7 Nainital
Dag 8 Nainital
Dag 9 Nainital
Dag 10 Nainital
Dag 11 Nainital naar Mukteshwar
Dag 12 Mukteshwar
Dag 13 Mukteshwar
Dag 14 Mukteshwar naar Binsar
Dag 15 Binsar
Dag 16 Binsar
Dag 18 Aankomst in Delhi.
Dag 19 Terugvlucht

« terug naar Vogelreizen